Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
21

Budget tweetal Flevolandse ondernemerschapsvouchers op

Begin deze maand werd al gemeld dat de deelbudgetten bijna op waren en dat aanvragen die nog ingediend werden op een wachtlijst kwamen te staan.

Zie ook: https://www.horizonflevoland.nl/voucherregeling-ondernemerschap-flevoland

Over de regeling
Het doel van de Voucherregeling ondernemerschap Flevoland 2017-2024 is het ondersteunen en versterken van ondernemerschap van het mkb met de potentie en de ambitie om te groeien in Flevoland. In aanmerking voor subsidie komen mkb-ondernemers in Flevoland met kansrijke ambities om het bedrijf te laten versterken en/of groeien. Criteria hiervoor zijn omzet en/of werk.

De voucher biedt de ondernemer een financiële tegemoetkoming bij het inschakelen van externe deskundigheid bij het vertalen van de groeiambitie in een goede strategie en/of het managen van de transformatie die leidt tot meer omzet en/of werk. Deze ondersteuning betreft de volgende type vouchers:

  • voucher kennis & expertise: inhuur van kennis, kunde en/of faciliteiten gericht op haalbaarheid, business development, investment readiness of versnelling van (nieuwe) bedrijfsactiviteiten of het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën;
  • voucher persoonlijke ontwikkeling: coaching en scholing gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer;
  • voucher internationaal ondernemen: inhuur van kennis, kunde en of faciliteiten die vergroting van het internationaal verdienvermogen van de onderneming tot doel heeft;
  • voucher maritieme innovatie: inhuur van gerenommeerde kennis, kunde en/of faciliteiten gericht op het beantwoorden van kennisvragen met betrekking tot slimmer en schoner varen met als doel het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en productieprocessen die bijdragen aan een toekomstbestendige, duurzame en concurrerende Flevolandse maritieme sector.

De maximale subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 15.000 voor de voucher kennis & expertise, de voucher internationaal ondernemen en de voucher maritieme innovatie, en een maximum van € 5000 voor de voucher persoonlijke ontwikkeling. Een ondernemer kan van alle typen vouchers gebruik maken en mag meerdere keren een voucher van eenzelfde type aanvragen totdat het genoemde maximumbedrag van dat type voucher is bereikt.

Terug naar overzicht