Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
21

Binnenkort nieuw ZonMw-programma Innovatieve Arbozorg

Doel van dit nieuwe programma is de kwaliteit en opleiding van bedrijfsartsen te verbeteren én een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de arbeidsgerelateerde zorg. Het programma heeft een totaalbudget van € 14,7 miljoen en een looptijd van vier.

Het programma biedt voldoende experimenteerruimte voor het uitproberen van nieuwe werkwijzen. Ook is er ruimte voor onderzoek, verkenningen en het opzetten van samenwerkingsverbanden en kennisinfrastructuren voor de duurzame borging van het eindresultaat: 'voorkomen dat mensen ziek worden of zelfs overlijden door slechte arbeidsomstandigheden en zorgen dat het aantal ongevallen en zieken door en op het werk daalt'.

Het programma heeft drie programmalijnen waarop projecten kunnen worden ingediend:

  • Versterking, vernieuwing en innovatie van opleiding en na- en bijscholing: de focus ligt hierbij op het verbeteren van de kwaliteit en het vergroten van de aantrekkelijkheid van de opleiding bedrijfsgeneeskunde op alle fronten. Het gaat hierbij om vernieuwing van het huidige curriculum van de opleiding tot bedrijfsarts in academische opleidingen en het vergroten van het bestand van praktijkopleiders;
  • Stimulering samenwerking tussen deskundigen: samenwerking waarbij de aandacht voor het voorkomen van uitval door werk en het voorkomen van beroepsziekten meer centraal komt te staan;
  • Versterking kennisinfrastructuur, bevordering van multidisciplinaire kennisontwikkeling en kwaliteitsborging: het doel van deze programmalijn is het vergroten van de impact van multidisciplinaire kennis in de praktijk voor werkgevers en werkenden.

Naar verwachting zal in april 2024 de eerste subsidieoproep voor programmalijn 1 worden gepubliceerd.

Informatiebijeenkomst
ZonMw organiseert op 13 maart 2024 (van 10.00 uur tot 13.00 uur) een informatiebijeenkomst in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst zal worden ingegaan op de aanvraagprocedure én is er de mogelijkheid om input te geven.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/programma/innovatieve-arbozorg

Terug naar overzicht