Nieuws

feb
21

JU ECSEL calls voor 2018 gepubliceerd

De Europese Commissie heeft twee nieuwe calls voor 2018 gepubliceerd binnen het programma ECSEL (Electronic Components and Systems for European Leadership) Joint Undertaking. De deadline voor beide calls is 26 april 2018. Het gaat om de calls Research and Innovation Actions (RIA) en Innovation Actions (IA). De budgetten zijn respectievelijk € 63.330.000, waarvan € 10.000.000 voor de RIA Special Topic, en € 110.000.000. Nederland participeert in beide calls, maar niet in de RIA Special Topic.

Voor meer informatie over de calls kunt u terecht op de site van ECSEL Joint Undertaking. De deadline voor een Full Project Proposal is 20 september 2018.

Specifieke doelstellingen van ESCEL zijn:

  • het op peil houden en laten groeien van de halfgeleider- en smart-systemfabricagecapaciteit in Europa en het versterken van de leidende positie van de Europese equipmentindustrie; 
  • het veiligstellen van een leidende positie in design- en systems engineering met inbegrip van embedded technologieën; 
  • waarborgen dat alle stakeholders toegang hebben tot een infrastructuur van wereldklasse voor het ontwerp en de fabricage van elektronische componenten en embedded en smart systems; 
  • het stimuleren van de ontwikkeling van ecosystemen, met inbegrip van innovatieve MKB, versterking van bestaande clusters en het bevorderen van het ontstaan van nieuwe clusters in veelbelovende nieuwe gebieden.

Vanuit Nederland geldt, dat de te ondersteunen activiteiten een duidelijke synergie tonen met nationale prioriteiten, zoals opgenomen in de Roadmaps van de Topsector HTSM.

Terug naar overzicht