Nieuws

feb
21

Gelderland start Challenge SteenGoed

Gelderland nodigt burgers, (startende) ondernemers en vastgoedeigenaren uit de regio uit, deel te nemen aan de Challenge SteenGoed, met als doel leegstaande panden te transformeren tot levendige ontmoetingsplekken. Leegstaande panden kunnen tot en met 14 maart 2018 worden aangemeld. Er moet sprake zijn van een beeldbepalend gebouw, met een noodzaak en potentie tot transformatie.

Een expertpanel kiest uit de aanmeldingen tien locaties. Deze locaties worden bezocht. De mogelijkheden voor herontwikkelingen worden in beeld gebracht. Dit gebeurt aan de hand van de motivatie van eigenaar én betrokkenen. Ook is er een bouwkundige controle. Een energiescan geeft een beeld over de mogelijkheden tot verduurzaming van het vastgoed. Op basis van al deze informatie kiest de jury drie locaties die in de spotlights geplaatst worden. Deze gaan door naar de tweede fase.

 

Op 19 april 2018, tijdens de Start up Delta summit, wordt aan de inwoners van Gelderland gevraagd, met het beste idee voor herbestemming te komen. Per locatie wordt één winnend idee gekozen. Het winnende idee per locatie gaat vervolgens aan de slag om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Dit is de derde fase. Het uitvoeringsproces wordt begeleid met een coach. De ideeën en locaties die niet in de top drie terecht zijn gekomen, zullen door de provincie met elkaar in contact worden gebracht. Dit gebeurt zowel online als offline.

 

De challenge is een onderdeel van het programma SteenGoed Benutten, dat zich richt zich op de aanpak van leegstand en / of dreigende leegstand op beeldbepalende plekken in dorpen en steden in Gelderland.

Terug naar overzicht