Nieuws

jan
21

Zwaardere lock-down: uitbreiding steunpakket aanstaande

Naast een verzwaring van de coronamaatregelen, neemt het kabinet ook extra maatregelen om het steunpakket uit te breiden.

RTL Nieuws meldt dat het zou gaan om een pakket van zeker € 4,5 miljard. Dit bedrag komt dan bovenop alle bestaande steunmaatregelen.

Concreet wordt naar verwachting de Regeling subsidie financiering vaste lasten mkb COVID-19 (TVL) flink uitgebreid. Ten eerste zal de doelgroep worden verruimd, waardoor ook middelgrote bedrijven met meer dan 250 werknemers in aanmerking komen. Verder worden de vergoedingspercentages verhoogd. Indien er sprake is van 100% omzetverlies zullen de vaste lasten straks voor minimaal 80% worden vergoed (ten opzichte van 70% op dit moment). Tot slot wordt het maximale vergoede bedrag op basis van de opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) verhoogd en wordt de regeling verlengd.

Ook voor starters lijkt er goed nieuws te zijn. Deze groep kwam er tot nog toe bekaaid vanaf. Dit omdat deze groep geen eerder gehaalde omzet heeft op basis waarvan de hoogte van eventuele steun kan worden gebaseerd. Bronnen hebben aan RTL Nieuws laten weten dat er nu toch een oplossing voor deze groep zou zijn gevonden.

Naar verwachting zullen de maatregelen donderdagmiddag worden gepresenteerd.

Terug naar overzicht