Nieuws

jan
21

NWO Exacte en Natuurwetenschappen stapt over op nieuw prijzenpalet

Het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) stapt over op een nieuw prijzenpalet.

Er is gekozen om op drie thema's nieuwe prijzen uit te reiken: op het gebied van maatschappelijke impact, team-science en communicatie. Daar komt waarschijnlijk nog een vierde thema bij, zo meldt NWO.

Domeinbreed werken
Voor de verschillende disciplines die in 2017 in het domein Exacte en Natuurwetenschappen werden opgenomen, werden verschillende prijzen uitgereikt. Zo waren er aparte prijzen voor bijvoorbeeld natuurkunde en chemie.

Met de inrichting van het nieuwe NWO is gekozen voor domeinbreed werken en dit wordt nu ook voor de prijzen doorgevoerd. Ook wil het domein de prijzen opnieuw laten aansluiten op zijn strategische doelstellingen.

Call volgt in februari
De huidige prijzen worden of zijn voor de laatste keer uitgereikt. Nadere informatie over de nieuwe prijzen volgt in februari 2020. Dan wordt ook de call voor de nominaties gepubliceerd.

Overigens vervalt De Vening Meinesz Prijs niet met de overstap naar het nieuwe prijzenpalet. Deze tweejaarlijkse prijs voor Aard- en Levenswetenschappen komt namelijk voort uit de erfenis van de Nederlandse geofysicus Felix Vening Meinesz.

Zie ook: https://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2020/01/domein-exacte-en-natuurwetenschappen-stapt-over-op-nieuw-prijzenpalet.html

Terug naar overzicht