Nieuws

jan
21

OCW lanceert regeling Upstream

Minister Ingrid van Engelshoven van OCW heeft tijdens een bezoek aan festival EuroSonic/Noorderslag de popinvesteringsregeling Upstream gelanceerd. Hiermee wordt het voor artiesten mogelijk te experimenteren en te vernieuwen in hun muziek, zodat ze een impuls aan hun carrière kunnen geven. De komende drie jaar (2019-2021) zal € 900.000 per jaar geïnvesteerd worden. Er zijn twee subsidieregelingen, namelijk 'Music' en 'Music x Design'.

De regeling Upstream: Music van Fonds Podiumkunsten en Sena maakt het mogelijk dat muzikanten zich kunnen vernieuwen en daarbij een redelijk inkomen kunnen verdienen. De regeling Upstream: Music x Design, uitgezet door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, maakt nieuwe toepassingen in ontwerp, beeldcultuur en technologie mogelijk, die de ervaring en uitvoering van muziek versterken.

 

Van Engelshoven wil graag dat gevestigd talent de kans krijgt om door te stromen naar een hoger niveau. 'Om dat te kunnen bereiken, hebben artiesten financiële ruimte nodig om te experimenteren en te vernieuwen. Ik wil hen daarbij helpen. Met dit geld kunnen muzikanten bijvoorbeeld nieuw materiaal opnemen of een goede live-act ontwikkelen. Daardoor kunnen ze een volgende stap zetten in hun carrière’, aldus de minister.

 

Upstream is ontstaan door samenwerking van de private en publieke sector. Van Engelshoven heeft samen met de Sena, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Fonds Podiumkunsten het initiatief genomen voor het fonds. Het ministerie van OCW investeert € 600.000 per jaar, Sena draagt € 300.000 per jaar bij aan de regeling Upstream: Music. Meer informatie is te vinden via de website van Upstream.

Terug naar overzicht