Nieuws

jan
21

Limburgse Stimuleringsprijzen Mens en Cultuur uitgereikt

In Poppodium Grenswerk in Venlo hebben de winnaars van de Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2014 hun prijzen ontvangen. De prijzen zijn bedoeld voor ondersteunde culturele organisaties of evenementen die er in 2013 in zijn geslaagd op creatieve wijze meer bezoekers te trekken en meer eigen inkomsten te genereren. De prijs voor grote instellingen ter waarde van 30.000 is gewonnen door de Jan van Eyck Academie. De 'kleine prijs' van 5.000 ging naar Domani Literair.

De 'grote prijs' is bedoeld voor culturele instellingen of evenementen met € 15.000 of meer structurele gemeentelijke of provinciale subsidie. Volgens de jury heeft de winnaar, de Jan van Eyck Academie, veel cultureel ondernemerschap getoond onder moeilijke omstandigheden, namelijk bezuinigingen in de culturele sector. Stichting Passiespelen Tegelen eindigde op de tweede plaats bij de grote instellingen en ontving een cheque van € 12.500. Het Limburgs Museum ontving de derde prijs met een bedrag van € 5.000.

De 'kleine prijs' is bedoeld voor culturele instellingen of evenementen met minder dan € 15.000 structurele gemeentelijke of provinciale subsidie. Domani Literair verdient volgens de jurybeoordeling de eerste plek onder meer vanwege de gerealiseerde samenwerking en de kwaliteit van het programma. Het Sint Nicolaasgilde Venray eindigde op de tweede plaats en kreeg een cheque van € 2.500 overhandigd.

Overigens is de provincie Limburg op zoek naar een nieuwe naam voor de Stimuleringsprijs Mens en Cultuur. Alle culturele instellingen worden uitgenodigd om suggesties kenbaar te maken. Uit de geschikte inzendingen wordt een winnaar gekozen, die met een prijs van € 1.000 wordt beloond. Ook mag deze winnaar een andere culturele instelling aanwijzen, die ook een bedrag van € 1.000 tegemoet kan zien. Suggesties voor de naam kunnen kenbaar worden gemaakt via mensencultuur@prvlimburg.nl.

Terug naar overzicht