Nieuws

jan
21

Hartstichting kent 14 onderzoeksbeurzen toe aan talentvolle wetenschappers

Voor een totaalbedrag van 4,1 miljoen kent de Nederlandse Hartstichting (NHS) onderzoeksbeurzen toe aan talentvolle wetenschappers. De 14 winnende onderzoekers zijn werkzaam aan verschillende Universitair Medische Centra in Nederland en zijn geselecteerd uit de 107 aanvragen die de Hartstichting ontving. De Hartstichting reikt sinds 1974 onderzoeksbeurzen uit aan jonge talentvolle onderzoekers. Deze beurzen staan bekend als de Dekkerbeurzen.

De geselecteerde onderzoekers gaan actuele thema's onderzoeken op het gebied van opsporing en behandeling van hart- en vaatziekten. Zeven onderzoeken, die een Dekkerbeurs kregen in 2014, moeten leiden tot verbetering in een vroeg stadium: eerder opsporen, een betere diagnose of preventie van hart- en vaatziekten. Zeven andere jonge onderzoekers zoeken met een Dekkerbeurs oplossingen om hart- en vaatziekten beter te behandelen. Zie hier voor een volledig overzicht van de geselecteerde onderzoeken.

De eerstvolgende deadline voor het indienen van onderzoeksvoorstellen bij de Nederlandse Hartstichting is 31 maart 2015. In aanmerking komen dan junior-stafleden (klinisch) en artsen in opleiding tot specialist.

Terug naar overzicht