Nieuws

dec
20

Opnieuw subsidies beschikbaar voor onderhoud Groningse monumenten

Eigenaren van rijksmonumenten in de provincie Groningen kunnen vanaf januari 2020 weer een aanvraag indienen voor monumentensubsidies.

Er zijn twee subsidieregelingen beschikbaar: de Regeling groot onderhoud en restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2019 (GRRG19) en de Subsidieregeling regulier onderhoud rijksmonumenten provincie Groningen 2019 (RORG19).

GRRG
Deze regeling is bestemd voor groot onderhoud en restauratie van gebouwde rijksmonumenten. Hier kunnen projecten voor groot onderhoud en projecten met groot onderhoud in combinatie met herbestemming worden ingediend. Ook kunnen monumenteneigenaren subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen of voor de vervanging van dakbedekking.

De eerste tender van deze regeling in 2020 wordt opengesteld van 15 januari tot en met 14 februari 2020. Voor deze ronde is € 2,75 miljoen beschikbaar. Hiervan is € 1,95 miljoen voor de aardbevingsgemeenten en € 800.000 voor de gehele provincie.

RORG
Deze regeling is bedoeld voor regulier onderhoud aan gebouwen in de aardbevingsgemeenten die een rijksmonument zijn. Voor 2020 is voor deze regeling € 1 miljoen beschikbaar. Aanvragen hiervoor kunnen vanaf 1 januari worden ingediend.

Zie ook: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/opnieuw-subsidie-beschikbaar-voor-onderhoud-monumenten/

Terug naar overzicht