Nieuws

dec
20

ZonMw publiceert Kleinschalige initiatieven door ervaringsdeskundigen

Bij ZonMw kunnen tot en met 15 februari 2019 aanvragen worden ingediend voor de oproep Kleinschalige initiatieven door ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen kunnen samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor de begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling. Er is in totaal € 300.000 beschikbaar. De maximale bijdrage is € 20.000.

De looptijd van het project is maximaal zes maanden. De oproep is nadrukkelijk niet bedoeld voor onderzoeksprojecten. Aanvragen kunnen worden ingediend door een rechtspersoon, die dat namens de ervaringsdeskundige doet. Deze rechtspersoon (bijvoorbeeld een gemeente, een instelling of een stichting) kan ook ondersteunen bij het organisatorische en/of administratieve aspect.

 

21 januari volgend jaar is er een training ‘Projectaanvraag schrijven voor ervaringsdeskundigen’ van PGOsupport in Utrecht. Deelname is kosteloos. Inschrijven kan tot en met 6 januari 2019 via het online aanmeldformulier. ZonMw organiseert voorafgaand aan deze training een kleine informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal de subsidiemogelijkheid toegelicht worden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen aan avg@zonmw.nl.

Terug naar overzicht