Nieuws

dec
20

Fryslân publiceert openstelling Friese sporten en grootschalige sportevenementen

Fryslân heeft de openstellingen en budgetten gepubliceerd voor grootschalige sportevenementen en voor Friese sporten. De budgetten waren al eerder bekend: voor grootschalige sportevenementen € 120.000 en voor specifiek Friese sporten € 70.000. De openstelling in 2019 voor beide regelingen is net als vorig jaar van 2 januari tot en met 31 oktober. Verder is nog bekendgemaakt dat de aankoop van shirts voor deelnemers niet subsidiabel is, tenzij deze voor vrijwilligers, boarders of juryleden zijn.

De subsidie grootschalige sportevenementen kan worden aangevraagd voor de organisatie van een internationaal sportevenement, een topsportevenement of een breedtesportevenement. De subsidie is bedoeld voor het organiseren van grootschalige sportevenementen, om zo de sportdeelname in Friesland te vergroten.

 

Tot de Fryske sporten behoren kaatsen, fierljeppen, skûtsjesilen, Damjen Frysk spul, schoolschaatsen en de Fryske hynstesport. Het onderdeel Friese sporten heeft als doel de organisatie van evenementen en clinics te stimuleren, om zo de sportdeelname aan de Friese sporten te vergroten. 

Terug naar overzicht