Nieuws

nov
20

229 aanvragen voor eerste openstelling Investeringen in kalverstallen

De subsidie Investeringen in kalverstallen is in oktober voor het eerst opengesteld. Tot en met 30 oktober kon er subsidie worden aangevraagd voor ammoniakreducerende apparaten of welzijnsvriendelijke stalvloeren. In totaal zijn er 229 aanvragen ingediend voor een bedrag van € 14,3 miljoen, waarvan 88 voor ammoniakreducerende apparaten en 141 welzijnsvriendelijke kalvervloeren. De volgende openstelling is volgende jaar van 1 september tot en met 30 september.

De subsidie Welzijnsvriendelijke stalvloeren voor vleeskalveren kon worden aangevraagd voor de aanschaf en installatie van een welzijnsvriendelijke stalvloer en, indien van toepassing, wanneer de welzijnsvriendelijke stalvloer niet op de bestaande roostervloer kan worden bevestigd, voor de aanschaf van nieuwe roostervloeren of voor de kosten voor het laten infrezen van de bestaande roostervloeren door een vleeskalverenhouder.

 

De subsidie Ammoniakreductie in stallen voor vleeskalveren is bedoeld voor de aanschaf en installatie van een ammoniakreducerende eenheid door een vleeskalverenhouder. 

 

Investeringen in kalverstallen valt onder de Rijksregelingen van het POP3 Plattelandsontwikkelingsprogramma.

Terug naar overzicht