Nieuws

nov
20

Fusie NWO-instituten ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR, SRON en NWO-I

Met ingang van 1 januari 2018 fuseren de NWO-instituten ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR, SRON en NWO-I. De stichtingsbesturen van de instituten hebben dit besloten in oktober en november, waarmee het besluitvormingstraject over de juridische fusie succesvol is afgerond. Op 31 december dit jaar zal de notaris de fusie-akte passeren. De fusie is dan op 1 januari 2018 een feit.

Sinds 1 februari 2017 heeft NWO een nieuwe structuur. Naast een granting-organisatie met een raad van bestuur en drie domeinen (Exacte en Natuurwetenschappen, Toegepaste en Technische Wetenschappen en Sociale en Geesteswetenschappen) is er een aparte institutenorganisatie voor NWO (NWO-I).

 

NWO-I, wat staat voor Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten, is ontstaan uit de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM)  en bevat op dit moment de eerdere FOM-instituten AMOLF, ARCNL, DIFFER en Nikhef plus ruim 200 universitaire werkgroepen van de voormalige FOM-projecten. De andere vijf NWO-instituten ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR en SRON komen er vanaf 1 januari 2018 bij.

Terug naar overzicht