Nieuws

nov
20

Overzichtssite sectorplannen gelanceerd

Agentschap SZW heeft een website ge´ntroduceerd waarop informatie te vinden is over alle beschikbare sectorplannen. Op de site is onder meer een uitleg beschikbaar over de achtergrond van de plannen, maatregelen die er in voorkomen en de partijen die hierin een rol spelen. Ook bevindt zich een overzicht op de site met daarin relevante nieuwsberichten en kamerbrieven. Eerder deze week werd bekend dat de derde tranche van de Regeling cofinanciering sectorplannen 15 januari 2015 zal openen.

De overzichtssite is hier te vinden: http://www.sectorplannen.nl

Op 11 april 2013 is het Sociaal Akkoord gesloten waarin afspraken zijn gemaakt om de Nederlandse arbeidsmarkt bestand te maken voor de uitdagingen van de toekomst. Onderdeel van deze afspraken zijn de sectorplannen. Het kabinet heeft in overleg met sociale partners de Regeling cofinanciering sectorplannen opgesteld. Het kabinet heeft € 600 miljoen uitgetrokken om de plannen mede te financieren, de sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. Het meeste geld gaat naar scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren.

De derde tranche van de regeling zal worden opengesteld van 15 januari tot en met 29 mei 2015. Voor dit tijdvak, waarin het instrument brug-WW wordt geïntroduceerd, zal een budget van € 150 miljoen beschikbaar zijn. De publicatie van de gewijzigde regeling is gepland voor begin december. Op pagina 8 van deze Kamerbrief wordt een uitgebreid overzicht gegeven van de belangrijkste voorwaarden voor de cofinanciering van sectorplannen in de derde tranche.

Terug naar overzicht