Nieuws

okt
20

Nominaties IVI Award voor stimulering innovatie in informatievoorziening bekend

Op 18 november 2014 wordt de IVI Award uitgereikt, een nieuwe prijs om innovatie in de informatiebranche te stimuleren. Organisaties die zich bezig houden met het verwerken en verspreiden van informatie konden zich tot en met 29 november inschrijven. Inmiddels zijn de genomineerden bekend. Het publiek wordt uitgenodigd, een stem op de beste inzending uit te brengen. De prijs bestaat uit een award en 12.500 aan innovatiesupport. De organisaties die de shortlist hebben behaald, zijn:

Bibliotheekservice Fryslân met Frysklab: een 'fabrication laboratory', ondergebracht in een voormalige bibliobus, met als doel een vergaande samenwerking met de bibliotheken. Het traditionele bibliotheekaanbod wordt aangevuld met gedeelde kennis van gebruikers, het beschikbaar stellen van nieuwe technologie en bijbehorend educatief materiaal;
Brabants Historisch Informatiecentrum, met nieuwe website: deze biedt behalve toegang tot digitaal bronnenmateriaal en zoekmachines, ook een interactieve, digitale (samen)werk- en onderzoeksruimte aan de bezoeker, onderzoeker en archivaris rond lokale geschiedenis, genealogie en historisch onderzoek;
Bibliotheek Midden-Brabant, met Kennismakerij: realisatie van Werkplaats van Kennis, waarin wisselende collecties worden tentoongesteld en actualiteiten (lezingen, debatten, workshops, exposities) worden georganiseerd rondom actuele onderwerpen.

Stemmen is mogelijk door een formulier in te vullen. De jury zal de uitgebrachte stemmen mee laten wegen in het eindoordeel. De winnaar zal op 18 november tijdens het KNVI congres bekend worden gemaakt.

Terug naar overzicht