Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
20

ZonMw-oproep voor actieprogramma Grip op Onbegrip

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het actieprogramma Grip op Onbegrip. Het gaat om de oproep 'Implementatie Wijk-GGD'er V'.

Deze oproep heeft als doel om de implementatie en borging van de wijk-GGD’er in gemeenten te realiseren om verdere inzichten te krijgen in de werkzaamheid en effectiviteit van de wijk-GGD’er. Toegekende projecten worden begeleid door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • het opzetten, implementeren en borgen van een of meerdere wijk-GGD’ers in een gemeente. Deze sleutelfiguur hoeft nier per se in dienst te zijn van een GGD. Het gaat om het concept van de wijk-GGD’er zoals deze in 47 andere gemeenten vanuit het CCV-traject reeds succesvol is uitgerold;
  • het voortzetten of verlengen van een project. Ook gemeenten die reeds zijn begonnen met de inzet van een wijk-GGD’er kunnen subsidie aanvragen voor de voortzetting van hun project. In dat geval dient de nadruk te liggen op borging en inbedding binnen de subsidieperiode. Dit kan bijvoorbeeld door in te zetten op monitoring en evaluatie zodat de maatschappelijke meerwaarde duidelijk kan worden aangetoond aan potentiële financiers.


Gemeenten kunnen als hoofdaanvrager een subsidieaanvraag indienen. In de subsidieaanvraag dienen de hoofdaanvrager, de projectleider/penvoerder, de bestuurlijk verantwoordelijke, de medeaanvrager(s), en de projectpartners te worden toegevoegd. Het is verplicht om minimaal de volgende projectleden toe te voegen:

  • projectleider/penvoerder: één persoon wordt aangesteld als projectleider en penvoerder van het project. De projectleider is verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van het project en is het eerste aanspreekpunt voor ZonMw;
  • hoofdaanvrager: gemeenten kunnen als hoofdaanvrager een subsidieaanvraag indienen. Een gemeente doet dat namens een samenwerkingsverband met minimaal de organisatie die de wijk-GGD’er in dienst heeft en eventuele samenwerkingsorganisaties uit de justitieketen en uit het domein zorg en welzijn;
  • bestuurlijk verantwoordelijke: degene die de rechtspersoon wettelijk of statutair in rechte kan vertegenwoordigen. De bestuurder van de gemeente dient als bestuurlijk verantwoordelijke genoteerd te worden in de projectgroep. De bestuurlijk verantwoordelijke en de hoofdaanvrager dienen van dezelfde organisatie afkomstig te zijn.


In totaal is voor deze subsidieronde € 750.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 en heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. Naast het subsidiebedrag dient minimaal 25% van het totale projectbudget als cofinanciering te worden ingebracht. Aanvragen kunnen tot en met 4 november 2021 worden ingediend via Mijn ZonMw.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/implementatie-wijk-ggder-v/

Terug naar overzicht