Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
20

Limburg steunt acties voor veiligheid fietsende 60-plussers

De provincie Limburg heeft de Nadere subsidieregels doortrappen Limburg 2021-2023 (DTLI) bekendgemaakt.

Het doel van deze nieuwe subsidieregeling is om Nederlands Limburgse gemeenten financieel te ondersteunen bij het opzetten van gedragsinterventies met lokale partners gericht op het zolang mogelijk, in de zin van leeftijd, veilig laten deelnemen van 60-plussers aan het fietsverkeer.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd door Nederlands Limburgse gemeenten. Subsidie kan worden aangevraagd voor het opzetten van gedragsinterventies gericht op gedragsverandering bij 60-plussers, zodat deze groep zolang mogelijk kan blijven deelnemen aan het fietsverkeer. De gedragsinterventies dienen in samenwerking met één of meerdere lokale partners te worden opgezet, bijvoorbeeld met fysiotherapeuten, (sport)clubs, ouderenbonden, huisartsen, fietsenzaken, lokale afdelingen ANWB, VVN en/of Fietsersbond.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale subsidiabele projectkosten en kan oplopen tot maximaal € 5000 per subsidieaanvrager per kalenderjaar. Subsidies kleiner dan € 1000 worden niet verstrekt. Het subsidieplafond voor 2021 is vastgesteld op € 60.000.

Aanvragen voor 2021 kunnen worden ingediend van 21 september tot en met 15 oktober 2021. Aanvragen voor 2022 en 2023 kunnen worden ingediend van 1 januari tot en met 1 maart van het betreffende jaar.

Terug naar overzicht