Nieuws

sep
20

Ammodo introduceert nieuwe prijs voor 'groundbreaking research'

Stichting Ammodo (AMMODO) breidt de Ammodo Science Award for fundamental research, die eens in de twee jaar wordt toegekend aan excellente wetenschappers in hun mid-career, uit met een nieuwe prijs: de Ammodo Science Award for groundbreaking research.

De nieuwe prijs is bedoeld ter stimulering van in potentie baanbrekend onderzoek dat in gezamenlijkheid wordt uitgevoerd. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt in twee van de vier wetenschapsdomeinen: Biomedical Sciences (Biochemie, Biomedische en Medische Wetenschappen), Humanities (Geschiedenis, Filosofie, Theologie, Taal- en Letterkunde), Natural Sciences (Biologie, Scheikunde, Fysica, Sterrenkunde, Wiskunde, Aardwetenschappen en Technische Wetenschappen) en Social Sciences (Sociale wetenschappen, Gedragswetenschappen en Rechtswetenschappen). Om in aanmerking te komen voor de prijs moet het onderzoek internationaal hoogstaand en potentieel baanbrekend zijn.

De Ammodo Science Award for groundbreaking research omvat iedere editie twee geldbedragen van elk € 1,2 miljoen. De komende (eerste) editie wordt de prijs uitgereikt aan één onderzoek in het domein Natural Sciences en aan één onderzoek in het domein Social Sciences.

De rectoren van de veertien bij de VSNU aangesloten Nederlandse universiteiten mogen maximaal één onderzoek per wetenschapsdomein nomineren. Per wetenschapsdomein is een adviescommissie benoemd die de nominaties zal beoordelen. Elke adviescommissie draagt voor het betreffende wetenschapsdomein één onderzoek voor aan het bestuur van Ammodo. Na goedkeuring van de voordrachten, zal het bestuur van Ammodo de prijs toekennen.

De deadline voor het insturen van nominaties is 11 oktober 2019. De winnaars worden in januari 2020 bekendgemaakt.

Zie voor meer informatie: https://ammodo-science-award.org/groundbreaking/

Terug naar overzicht