Nieuws

aug
20

INNO-Fonds maakt nieuwe deadline bekend voor innovatieve natuurbeschermingsprojecten

Het INNO-Fonds ondersteunt kleine Nederlandse organisaties bij hun innovatieve projecten in of buiten Nederland, gericht op internationale natuurbescherming. De maximale bijdrage per project is € 10.000. Aanvragen voor de nieuwe ronde kunnen tot en met 1 januari 2019 worden ingediend.

De vergoeding is bestemd voor kleine en innovatieve ideeën, met een link naar internationale natuurbescherming, tastbaar en met concrete resultaten. Het project moet een voorbeeldrol voor andere initiatieven hebben en de rol van maatschappelijke organisaties kunnen versterken. 

 

Aanvragen van particulieren en / of studenten kunnen niet worden gehonoreerd. Universiteiten kunnen wel een aanvraag indienen, mits er geen sprake is van salarisgerelateerde budgetten. De ingezonden projecten worden beoordeeld door deskundigen van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het besluit over toekenning van de subsidie wordt binnen acht weken na ontvangst van het aanvraagformulier schriftelijk meegedeeld. Indien het WNF actief is in dezelfde regio of de aanvraag op hetzelfde onderwerp betrekking heeft, wordt het op prijs gesteld, als dit wordt afgestemd met het betreffende kantoor. 

 

Bij het indienen van een aanvraag is het aanmaken van een pagina op het crowdsourcingplatform Pifworld verplicht. Hiermee wordt een organisatie goed vindbaar en kan er meer bekendheid worden gegenereerd.  

Terug naar overzicht