Nieuws

aug
20

Scholingssubsidie sectorplan ICT: nog 6,1 miljoen beschikbaar

Sinds medio 2014 kunnen werkgevers in de ICT-branche subsidie verkrijgen op de scholingskosten van hun werknemers. Het opleidingsaanbod waarover subsidie wordt verstrekt, is opgenomen in het online scholingsportal. Het Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT), dat de subsidieregeling uitvoert, meldt dat nog 81% van het beschikbare budget voor de vergoeding van scholingskosten beschikbaar is. Dit komt overeen met een bedrag van ruim 6,1 miljoen.

De doelgroep van de regeling betreft werknemers van ICT-bedrijven, werknemers van ICT-afdelingen van bedrijven en ICT-professionals bij alle andere bedrijven. De werkgever kan subsidie aanvragen voor de opleidingskosten van deze werknemers. De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor opleidingen die zijn opgenomen in het scholingsportal en worden uitgevoerd door de geselecteerde opleidingsinstituten. Alleen opleidingen die uitgevoerd en volledig afgerond zijn in de periode van 1 juni 2014 tot en met 31 mei 2016, komen voor subsidie in aanmerking. Subsidie kan worden aangevraagd voor 50% van de opleidingskosten van werknemers.

Zie hier voor het online scholingsportal, waarin ook alle voorwaarden en veelgestelde vragen zijn opgenomen.

Het is overigens ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor scholingstrajecten, waarover een korting is gegeven door het opleidingsinstituut. De prijs op het webportal wordt hierbij gehanteerd als 'bruto prijs'. De subsidie wordt aangevraagd over de 'netto prijs'. De 'netto prijs' is de prijs die aan het opleidingsinstituut is betaald na aftrek van de verkregen korting. Alleen opleidingstrajecten die zijn aangegaan vanaf 1 januari 2015 kunnen kortingen bevatten. Voor opleidingstrajecten die zijn aangegaan in de periode juni 2014 tot en met december 2014 wordt de prijs zoals getoond op het webportal, zonder korting, gehanteerd.

Terug naar overzicht