Nieuws

jul
20

Subsidieregeling toekomstvast internet po en vo gepubliceerd

Staatssecretaris Dekker (OCW) heeft de 'Subsidieregeling toekomstvast internet po en vo' bekendgemaakt. Scholen in het PO en VO met een langzame (koper)internetverbinding kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een kabel- of glasvezelverbinding. De regeling is opengesteld tot 1 november 2019. Voor deze aanvraagperiode is in totaal € 5,3 miljoen subsidie beschikbaar.

Na aftrek van een eigen bijdrage van € 2.500, bedraagt de subsidie 50% van de aanlegkosten tot een bedrag van € 15.000. Van het bedrag dat boven de € 15.000 uitkomt, bedraagt de subsidie 60% van de kosten. Wanneer een subsidieaanvraag gezamenlijk wordt ingediend, kan het subsidiebedrag met 20% worden verhoogd. De maximale subsidie bedraagt € 100.000.

 

Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Indien in het kalenderjaar 2017 of 2018 het subsidieplafond wordt overschreden, dan zal de subsidieaanvraag worden aangemerkt als aanvraag voor het volgende kalenderjaar.

 

Doel van de subsidieregeling is PO- en VO-scholen in staat te stellen om een voldoende snelle, betaalbare en toekomstvaste internetverbinding te realiseren, passend bij de door hen gewenste inzet van technologie bij het leren.

Terug naar overzicht