Nieuws

jul
20

Eerste Eurostars cut-off date voor 2016 bekend

Tijdens de EUREKA Network meetings in Lugano, Zwitserland, is de eerste cut-off date goedgekeurd voor het Eurostars-programma in 2016. De deadline voor de eerste cut-off date is 18 februari 2016. Een volgende cut-off date is gepland voor het tweede semester van 2016.

De eerstvolgende deadline in 2015 (Cut-Off 4) voor de indiening in Brussel is 17 september.

Eurostars is een Europees innovatieprogramma en vormt een onderdeel van Eureka. Eurostars heeft als doel het financieren van marktgerichte projecten, waarin het MKB een belangrijke rol speelt. De aanvraag bestaat uit twee stappen:
• Het project wordt voor de centrale beoordeling ingediend in Brussel, waar ze worden beoordeeld door een internationaal evaluatiepanel. Het resultaat van de evaluatie is een ranking list, die de volgorde waarin de subsidie wordt toegekend, bepaalt. De ranking list wordt verzonden aan de deelnemende landen. Deze landen dienen zich aan deze opgestelde volgorde te houden;
• Indien een project volgens de ranking list voor subsidie in aanmerking komt, dient de Nederlandse aanvrager in Nederland aanspraak te maken op de Eurostars regeling. De Europese projectpartners van de Nederlandse aanvrager dienen in eigen land eveneens aanspraak op Eurostars te maken.

Aan een Eurostars project doen ten minste twee partijen uit verschillende Eurostars-landen mee.

Terug naar overzicht