Nieuws

jun
20

Inschrijving RAAK Award voor praktijkgericht onderzoek 2017 open

Projectleiders van RAAK-projecten kunnen hun project tot en met 6 juli 2017 aanmelden voor de RAAK-award. De RAAK-award is de prijs voor innovatief praktijkgericht onderzoek aan hogescholen. Zowel lopende als afgeronde projecten komen in aanmerking. Voorwaarde is dat het project al concrete resultaten heeft opgeleverd. Het prijzengeld is door de winnaars vrij te besteden binnen de context van het RAAK-project.

De nog lopende projecten moeten concrete resultaten kunnen aantonen en deze ook al hebben gedeeld of toegepast. De aangemelde projecten worden door het Regieorgaan beoordeeld op de volgende punten:

  • De relevantie van het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk;
  • De doorwerking van het onderzoek richting 1) onderwijs en 2) praktijk of 3) onderzoek;
  • Hoe innovatief is het onderzoek?

Deze drie criteria wegen even zwaar. Met tien genomineerden voert de jury vervolgens op een gezamenlijke bijeenkomst een Skypegesprek met elk van de genomineerden. De uiteindelijke winnaars worden op basis van deze gesprekken en de eerdere beoordeling bepaald. 

 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het SIA-congres op 30 november 2017. De winnaar van de publieksprijs wordt in aanloop naar of tijdens het SIA-congres door het publiek gekozen. Alle genomineerden presenteren zich op het congres met een stand. De winnaar ontvangt € 10.000, de tweede en derde prijs bedragen respectievelijk € 5.000 en € 2.500. Van het winnende project wordt een korte film gemaakt. De winnaar van de publieksprijs ontvangt € 2.500.

 

Aanmelden kan met behulp van een aanmeldformulier, dat kan worden verzonden naar secretariaat@eregieorgaan-sia.nl. Op het aanmeldformulier zijn ook de criteria te vinden.

Terug naar overzicht