Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
20

Verlenging subsidie vaccinatie stageplaatsen zorg

De regeling – die de vaccinatie van stagiairs in de zorg tegen hepatitis B bekostigd – kent een vervaldatum van 1 juli 2022. De minister wil de looptijd van de regeling nu met vijf jaar verlengen tot 1 juli 2027.

Verder kondigt Helder nog enige wijzigingen aan naar aanleiding van de in 2021 uitgevoerde evaluatie van de regeling. Uit deze evaluatie blijkt dat:

  • de beoordelingscriteria niet of nauwelijks ter discussie staan, het is meer de afwijzing die tot ontevredenheid leidt;
  • de onderwijsinstellingen behoorlijk tevreden zijn over de beoordeling van de opleidingen (87%);
  • de beoordeling van de opleidingen een efficiënt proces is en proportioneel is ten opzichte van de subsidie-omvang van de regeling, alhoewel er enige kwetsbaarheid lijkt te zijn omdat de inhoudelijke beoordeling door één expert wordt gedaan.


Gezien het laatste punt wil de minister de komende periode onderzoeken hoe deze kwetsbaarheid op een gepaste manier kan worden aangepakt, zodat dit in de uitvoering van de regeling kan worden aangepast.

Ook zal de aanvraagtermijn voor het studiejaar 2022-2023 worden gewijzigd. Een aanvraag dient normaliter te worden ingediend voor 1 mei voorafgaand aan het studiejaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Omdat de regeling echter pas na 1 mei van dit jaar zal worden verlengd, wordt met de nu aangekondigde wijziging van de regeling geregeld dat een aanvraag voor het studiejaar 2022-2023 voor 30 september moet worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/05/18/kamerbrief-over-wijziging-van-de-subsidieregeling-vaccinatie-stageplaatsen-zorg

Terug naar overzicht