Nieuws

mei
20

Friesland stelt 32.000 beschikbaar voor Fairtrade-gemeenten

De provincie Friesland opent een subsidieregeling voor Friese gemeenten, die werken aan de titel Fairtade-gemeente. Iedere Friese gemeente die activiteiten organiseert in het kader van Fairtrade (eerlijke handel), mag voor die activiteit een subsidie aanvragen. Voor de regeling is een budget beschikbaar van 32.000. Een gemeente kan maximaal 2.000 subsidie aanvragen.

Het doel van de regeling is om meer aandacht te vragen voor Fairtrade bij consumenten en ondernemers. Voorbeelden van activiteiten zijn het werven van vrijwilligers voor het doen van metingen. Er wordt gemeten bij ondernemers in welke mate zij Fairtrade ondernemen. Daarnaast worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers en evenementen voor consumenten. Door de ondersteuning van deze activiteiten wil de provincie de verkoop van Fairtrade-producten in Fryslân stimuleren. Daarnaast moet het aantal Friese gemeenten met een Fairtrade-certificaat toenemen.

Voor het verkrijgen van het certificaat ‘Fairtrade provincie’ heeft de provincie achttien actieve gemeenten nodig. Hiervan moeten elf gemeenten het certificaat ‘Fairtrade-gemeente’ hebben.

Terug naar overzicht