Nieuws

apr
20

Open Oproep Mondriaan Fonds Oriëntatiereis 2018

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars uit de beeldende kunst naar buitenlandse regio's die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Van 5 tot en met 17 november 2017 is het reisdoel Zuid-Afrika (Kaapstad, Johannesburg) en Zimbabwe (Harare, Bulwayo). Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 20 mei 2018 aanmelden.

De reis wordt in samenwerking met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd en in nauw contact met de Nederlandse ambassades in beide landen. In totaal nemen ongeveer 18 personen deel aan de reis; van wie zes deelnemers uit Nederland die door het Mondriaan Fonds worden geselecteerd, twee kunstenaars en vier bemiddelaars. Het fonds is hoofdfinancier van de reis voor de Nederlandse deelnemers. Inbegrepen zijn de reis- en verblijfskosten (hotel en ontbijt) en enkele gezamenlijke lunches en diners. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage van € 750 gevraagd.

 

Het voornaamste doel van de reizen is om een overzicht te verschaffen over de hedendaagse beeldende kunst, de belangrijkste actoren te introduceren en de deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van uitwisseling, en de motieven en achtergronden van de verschillende partijen. Tijdens de reis houden de deelnemers een blog bij, met beschrijvingen van de bezochte locaties. 

Terug naar overzicht