Nieuws

apr
20

Nieuwe subsidie voor CO2-reductie industrie

Begin mei gaat naar verwachting de nieuwe subsidieregeling 'Beleidsexperiment CO2-reductie industrie' van start. Deze regeling biedt - eenmalig - subsidie voor pilot- en demonstratieprojecten die zorgen voor het kosteneffectief reduceren van CO2-emissies in de industrie. Individuele ondernemingen ontvangen subsidie voor projecten op het gebied van alternatieve grondstoffen, nieuwe productietechnieken, energie-infrastructuur en overige CO2-reducerende maatregelen.

Het project moet in 2018 nog gerealiseerd worden. Er is € 17,5 miljoen beschikbaar voor deze regeling die nog in de Staatscourant wordt gepubliceerd. Dan is ook meer bekend over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Op 30 april organiseert RVO om 13.30 uur, een webinar over deze regeling. U kunt zich vanaf maandag 23 april aanmelden voor het webinar. 

 

Projecten gericht op energie-efficiëntie en hernieuwbare energieproductie komen niet in aanmerking. Hiervoor kunt u terecht bij de subsidieregeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI). 

Terug naar overzicht