Nieuws

apr
20

NWO publiceert Kennisnetwerkenregeling

Tot en met 14 september 2017 kunnen aanvragen worden ingediend voor de Kennisnetwerkenregeling oftewel het Partnerships for Space Instruments & Applications Preparatory Programme (PIPP). Het programma richt zich op het bevorderen van de internationale positie van Nederland op het vlak van de ontwikkeling en het gebruik van ruimte-instrumenten, door middel van het ondersteunen van kennisnetwerken. Er is een budget beschikbaar van € 1,5 miljoen. De bijdrage is ten hoogste € 750.000 per aanvraag.

Doel van het programma is om, op technologische thema's die relevant zijn voor de ontwikkeling ('upstream') en het gebruik ('downstream') van ruimte-instrumenten, de samenwerking tussen Nederlandse kennis- en andere partijen te versterken, teneinde de in Nederland aanwezige technologische expertise op het terrein van ruimte-instrumenten beter te benutten en bij te dragen aan het behouden en verder uitbouwen van de internationale positie van Nederland op dit gebied.


Voor het PIPP-programma worden Kennisnetwerken gefinancierd. Kennisnetwerken zijn vooral gericht op toekomstige ruimte-instrumenten (lange termijn). Daarbij wordt specifieke aandacht besteed aan mogelijkheden om geheel nieuwe, breakthrough-technologieën van binnen en buiten de ruimtevaart, in te zetten. Kennisnetwerken zijn zo in staat om fundamentele technologieontwikkeling op gang te brengen.

 

NWO Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) werkt in het programma samen met Netherlands Space Office (NSO).

Terug naar overzicht