Nieuws

apr
20

Eerste calls voor Urbact III gepubliceerd

De Europese Unie heeft de eerste calls binnen het URBACT III programma gepubliceerd. De call voor Action Planning Netwerken is bedoeld voor steden. De deadline voor het indienen van voorstellen voor de periode 2014-2020 is 16 juni 2015. Daarnaast is er een open call voor URBACT experts geopend, waarmee de diverse netwerken kunnen worden ondersteund bij het ontwerpen en implementeren van transnationale projecten. Aanvragen voor deze call kunnen doorlopend worden ingediend.

URBACT III is een programma van de Europese Unie, met als doel het ontwikkelen van stedelijke netwerken. De netwerken richten zich op het uitwisselen van informatie en 'good practices' tussen de deelnemende steden. Op die manier kunnen Europese steden van elkaar leren om complexe uitdagingen als vergrijzing, werkloosheid, economische ontwikkeling, duurzaamheid en milieuvervuiling beter het hoofd te bieden. URBACT III is de opvolger van URBACT II (programmaperiode 2007-2013) en URBACT I (programmaperiode 2002-2007).

Meer informatie over de open call voor URBACT experts is hier te vinden. Voor meer informatie over de call Action Planning netwerken, klik hier.

Terug naar overzicht