Nieuws

apr
20

Challenge Stad van de Toekomst open voor aanvragen ( 20.000)

Tot en met 8 juni 2015 is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor de Challenge Stad van de Toekomst. De Challenge is op zoek naar initiatieven die een antwoord kunnen bieden op maatschappelijke uitdagingen en die daarmee kunnen bijdragen aan de stad van de toekomst. De Challenge bestaat uit een campagne, een selectieprocedure en een acceleratorprogramma. 20 finalisten ontvangen allemaal een groeibudget van 10.000. De uiteindelijke winnaar krijgt 20.000, de nummer 2 ontvangt 10.000. Daarnaast is ook nog een prijs van € 20.000 voor de winnaar van de publieksprijs.

Er vindt eerst een selectie plaats van de beste 50 initiatieven. Deze komen op 29 juni 2015 samen om de andere initiatieven te ontmoeten, om inspiratie op te doen en te pitchen. De jury selecteert daarna de 20 finalisten die mogen deelnemen aan de Urban Accelerator, die loopt van september 2015 tot maart 2016. Drie finalisten presenteren uiteindelijk hun initiatief op de Innovatie Estafette in 2016.

In aanmerking voor de prijs komen samenwerkingsverbanden van minimaal twee partijen, bijvoorbeeld een maatschappelijk initiatief, ondernemers, een kennisinstituut, overheids- of non-profitorganisatie, waarbij minimaal de helft van de partijen binnen het samenwerkingsverband gevestigd moet zijn in Nederland. Het zwaartepunt van het project moet in eerste instantie op Nederland gericht zijn.

Op 11 mei a.s. wordt er ook nog een informatiebijeenkomst georganiseerd. De Challenge is een initiatief van de Agenda Stad en de Innovatie-estafette 2016 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en RVO.

Terug naar overzicht