Nieuws

apr
20

Ä 12 miljoen Europese onderzoekssubsidie voor VUmc-projecten ouderengeneeskunde

De Europese Commissie heeft via het programma Horizon 2020 subsidies toegekend aan twee VUmc-onderzoeksprojecten binnen de ouderengeneeskunde. Het eerste onderzoek gaat over de effectiviteit en veiligheid van een goedkoop middel tegen reumatoÔde artritis. Het tweede project richt zich op geÔntegreerde zorg voor oudere patiŽnten die nog thuis wonen en lijden aan meervoudige ziekten. Voor beide internationale onderzoeken wordt een financiŽle bijdrage van Ä 6 miljoen toegekend.

Zowel het onderzoek naar het middel tegen reumatoïde artritis als het onderzoek naar de geïntegreerde zorg voor oudere patiënten wordt uitgevoerd in acht landen. Met de gesubsidieerde onderzoeken wil het VUmc bijdragen aan een verdere verbetering van de zorg voor de groeiende groep oudere patiënten in Europa, die vaak lijdt aan meervoudige ziekten. Met beide onderzoeksprojecten wil zij innovatieve behandelingen voor en begeleiding van patiënten ontwikkelen, terwijl tegelijk de kosten ervan dalen.

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren en heeft een looptijd van 2014 tot en met 2020. Het programma is bestemd voor kennisinstellingen, bedrijven en individuele wetenschappelijke onderzoekers. Het biedt de mogelijkheid tot de financiering van een innovatief project, het aantrekken of behouden van onderzoekers, het versterken van uw internationale netwerk en het opdoen van nieuwe kennis en expertise.

Terug naar overzicht