Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
20

Werkgevers krijgen binnenkort steun voor inzet statushouders

Het doel van deze nu bekendgemaakte concept-regeling is het stimuleren van werkgevers om statushouders in dienst te nemen door hen financieel tegemoet te komen bij het ondernemen van activiteiten op de werkvloer, gericht op het verkleinen van cultuur- en taalverschillen ter bevordering van de duurzame participatie van de statushouder op de arbeidsmarkt.

Een werkgever komt in aanmerking voor subsidie voor een statushouder als de statushouder inburgeringsplichtig is of is geweest op grond van de Wet inburgering of op grond van de Wet inburgering 2021. De statushouder moet op basis van een arbeidsovereenkomst met een duur van minimaal twaalf maanden en voor minimaal 20 uur per week arbeid verrichten voor de werkgever die de subsidie aanvraagt. De werkgever is verplicht individuele begeleiding te organiseren en deze vast te leggen in een activiteitenplan.

De subsidie bedraagt € 6000 per statushouder met een maximum van vier statushouders per organisatie. Aanvragen kunnen van 2 september 2024 tot en met 30 september 2024 worden ingediend bij Uitvoering Van Beleid. Voor deze openstelling wordt een budget van ten hoogste € 2,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 19 april 2024 reageren op de concept-regeling via: https://www.internetconsultatie.nl/subsidieregelingondersteuningwerkgeversinzetstatushouders/b1

Zie voor meer informatie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/03/20/internetconsultatie-subsidieregeling-ondersteuning-werkgevers-inzet-statushouders

Terug naar overzicht