Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
20

Nieuwe Friese subsidieregeling voor meer woonruimte

Het doel van de nieuwe regeling – die per direct de nu ingetrokken Subsidieregeling herbestemmen bestaande gebouwen naar zelfstandige woonruimte Fryslân 2022 (HZWFR) opvolgt – is het stimuleren van de realisatie van nieuwe zelfstandige woonruimten in bestaande gebouwen. De regeling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Herbestemmen binnen bestaand stedelijk gebied; en
  • Herbestemmen karakteristieke gebouwen buiten bestaand stedelijk gebied.

Herbestemmen binnen bestaand stedelijk gebied
Dit onderdeel heeft tot doel het herbestemmen van bestaande gebouwen in de provincie Fryslân te stimuleren, door projecten te subsidiëren die leiden tot de realisatie van nieuwe zelfstandige woonruimte of flexwoonruimte binnen bestaand stedelijk gebied.

Subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren van een gebouw of gedeelte daarvan. Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • het transformeren van een bestaand gebouw of een gedeelte daarvan, van niet-woonruimte naar een of meer zelfstandige woonruimten;
  • het transformeren van een bestaand gebouw of een gedeelte daarvan, van niet-woonruimte naar een of meer flexwoonruimten.

De subsidie bedraagt € 15.000 per nieuw te realiseren zelfstandige woonruimte of flexwoonruimte, met een maximum van € 60.000 per gebouw.

Herbestemmen karakteristieke gebouwen buiten bestaand stedelijk gebied
Dit onderdeel heeft tot doel het herbestemmen van karakteristieke gebouwen buiten bestaand stedelijk gebied in de provincie Fryslân te stimuleren, door projecten te subsidiëren die leiden tot de realisatie van nieuwe zelfstandige woonruimte in de karakteristieke gebouwen.

Subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren van een karakteristiek gebouw. Subsidie kan worden aangevraagd voor het transformeren van een karakteristiek gebouw of een gedeelte daarvan buiten bestaand stedelijk gebied, van niet-woonruimte naar één of meer zelfstandige woonruimten.

De subsidie bedraagt € 15.000 per nieuw te realiseren zelfstandige woonruimte, met een maximum van € 60.000 per gebouw.

Aanvragen
Aanvragen kunnen – zoals eerder deze week al aangekondigd – van 18 maart 2024 tot en met 31 december 2024 worden ingediend bij de provincie Fryslân. Het subsidieplafond van € 410.000 wordt verdeeld op volgorde van datum van ontvangst van de aanvragen.

Terug naar overzicht