Nieuws

mrt
20

Kabinet komt met subsidieregeling voor evenementen bij annulering

Professionele organisatoren kunnen weer aan de slag met het plannen en organiseren van evenementen vanaf 1 juli 2021. Het gaat hierbij om festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen.

Met een (nog te publiceren) subsidieregeling staat het Rijk namelijk garant voor gemaakte kosten wanneer het evenement door coronabeperkingen onverhoopt niet door kan gaan. De organisatie ontvangt in dat geval het grootste deel (80%) van de kosten terug als gift, de overige kosten worden vergoed in de vorm van een lening.

Er is € 385 miljoen voor de regeling gereserveerd. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van de contouren van de regeling.

Door de coronacrisis en de geldende maatregelen konden in 2020 de meeste evenementen niet doorgaan. De annuleringskosten werden in veel gevallen gedekt door een annuleringsverzekering. Inmiddels hebben verzekeraars deze optie uit hun annuleringspolissen geschrapt. Hierdoor kunnen organisatoren het financiƫle risico van annulering voor komende evenementen zelf niet meer dragen.

Ook in 2021 is er veel onzeker. Het kabinet vindt het echter belangrijk dat er voor de sector en de samenleving meer perspectief en zekerheid komt. Er kan dankzij deze garantie nu al gestart worden met de organisatie van evenementen, zodat deze weer plaats kunnen vinden zodra dat veilig en verantwoord is.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/19/kabinet-presenteert-subsidieregeling-voor-evenementen-bij-annulering

Terug naar overzicht