Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
20

EU staat vanwege coronacrisis tot € 800.000 steun aan bedrijven toe

EU-lidstaten mogen bedrijven in nood door de coronacrisis tot € 800.000 aan directe subsidies of belastingvoordelen toekennen zonder dat de Europese Commissie dit als staatssteun beschouwt.

De tijdelijke versoepeling van de EU-staatssteunregels geldt tot eind december 2020, zo heeft de Europese Commissie besloten.

Ook kunnen EU-landen straffeloos leningen aan bedrijven subsidiëren en mogen ze staatsgaranties geven op bankleningen aan bedrijven. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat bedrijven voldoende liquiditeit houden om hun betalingsverplichtingen te kunnen nakomen. Ten slotte versoepelt Brussel voor dit jaar de regels voor kortetermijn-exportkredietverzekeringen.

De Europese Commissie heeft bovenstaande nieuwe regels, die EU-commissaris Vestager (Mededinging) eerder al in het vooruitzicht had gesteld, donderdagavond aangenomen.

Zie ook: https://www.europa-nu.nl/id/vl73u54rq7xo/nieuws/brussel_staat_steun_tot_800_000_euro_aan?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0 en https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_496

Terug naar overzicht