Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
20

Opnieuw ruim € 3,3 miljoen voor Utrechtse MIT-projecten

De regeling – de Utrechtse invulling van de landelijke regeling MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) – is gericht op in Utrecht gevestigde mkb-ondernemingen die haalbaarheidsprojecten of R&D-samenwerkingsprojecten willen uitvoeren die:

  • bijdragen aan de realisatie van één of meerdere van de volgende doelstellingen van de Regionale Economische Agenda:
    • a. Gezond leven (i. Preventie, zelfmanagement en langdurig thuis wonen; ii. Voeding en gezondheid; iii. One Health; iv. Versterken valorisatieketen Life Sciences);
    • b. Groene economie (i. Energiepositief wonen en werken; ii. Duurzame herontwikkeling van stedelijk gebied; iii. Circulaire economie);
    • c. Diensteninnovatie en slimme toepassing van Media-technologie (i. Versnellen van next generation digitaliseringstechnieken voor verwerken, interpreteren, analyseren en presenteren van data; ii. Ontwikkeling en opschaling (innovatieve) diensten en producten; iii. Versterking kennis en vaardigheden door publiek-private opleidingsmogelijkheden te creëren).
  • passen binnen een Kennis- en Innovatie-Agenda (KIA), bedoeld in bijlage 3.4.1, behorende bij artikel 3.4.2 van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies.

De subsidie voor haalbaarheidsprojecten bedraagt ten hoogste 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000. De subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten bedraagt ten hoogste 35% van de totale subsidiabele kosten tot een maximum van € 350.000.

Aanvragen kunnen tijdens de volgende aanvraagperioden worden ingediend:

  • haalbaarheidsprojecten: 9 april 2024 (09.00 uur) tot en met 17 september 2024 (17.00 uur). Aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst;
  • R&D-samenwerkingsprojecten: 11 juni 2024 (09.00 uur) tot en met 17 september 2024 (17.00 uur). Aanvragen worden behandeld op volgorde van rangschikking aan de hand van diverse criteria.

Het subsidieplafond is net als voorgaande jaren € 3.310.000, waarvan € 850.000 voor haalbaarheidsprojecten en € 2.460.000 voor R&D-samenwerkingsprojecten.

Terug naar overzicht