Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
20

Handleiding WBSO / RDA 2013 nu ook volledig digitaal beschikbaar

In januari 2013 publiceerde Agentschap NL de handleiding WBSO / RDA voor 2013. Van deze handleiding is nu ook een online versie beschikbaar, die volledig digitaal door te bladeren is.
Doel van de regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O)) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
1. Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing.
2. Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers.
3. Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Doel van de regeling Research & Development Aftrek (RDA) is om speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bij het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype. De RDA sluit grotendeels aan bij de WBSO die voor uw uren of loonkosten die gemoeid zijn met speur- en ontwikkelingswerk fiscaal voordeel biedt.

Terug naar overzicht