Nieuws

dec
19

Partners for International Business (PIB)-convenant voor Scale in Singapore

Op 8 december 2017 is het Partners for International Business (PIB)-programma Scale in Singapore van start gegaan. Scale in Singapore wil de positie versterken van Nederlandse start-ups en scale-ups in de ICT en de creatieve industrie, die via Singapore willen opschalen naar Zuidoost-Aziƫ. Daarnaast promoot het PIB-programma het Nederlandse start-up ecosysteem, om zo ook meer start-ups en scale-ups uit Zuidoost-Aziƫ naar Nederland te halen.

Naast vijf bedrijven: B. Building Business, Appical, AppSpots, LAB15 en Foryard, neemt het publiek-privaat actieprogramma StartupAmsterdam deel aan het programma. 

 

Het programma Partners for International Business (PIB) richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Een programma onder PIB is maatwerk, ieder programma is verschillend van opzet en structuur. Samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontwikkelt u een samenwerkingsverband of cluster met een meerjarenprogramma. De activiteiten die u in het programma opneemt zijn in drie modules onder te brengen:

  • Promotie en matchmaking;
  • Kennisuitwisseling en netwerken;
  • Economische diplomatie.

Terug naar overzicht