Nieuws

dec
19

Europese Commissie publiceert nieuwe MEDIA oproep: Steun voor automatische distributie

De Europese Commissie heeft een nieuwe oproep geplaatst in het MEDIA-programma van Creative Europe. Het gaat om Steun voor Automatische Distributie (Distribution Automatic Support, EACEA/18/2016). De regeling werkt in twee fasen. Aanvragen voor het generen van fondsen kunnen tot en met 28 april 2017 worden ingediend. De deadline voor herinvesteren van fondsen is 1 augustus 2017. Het totale budget voor deze oproep bedraagt 20,2 miljoen. Het doel van deze oproep is de bevordering van de transnationale distributie en 'branding' van recente Europese films door het verstrekken van subsidies aan distributeurs voor verdere investering in niet-nationale films. 
MEDIA biedt steun voor:

het verbeteren van de toegang tot professionele audiovisuele beurzen, exposities en markten en het bevorderen van het onlinegebruik van bedrijfshulpmiddelen binnen en buiten de Unie;
het bevorderen van de mondiale verspreiding van Europese films en van internationale films in de Unie op alle distributieplatforms, via internationale samenwerkingsprojecten in de audiovisuele sector.

Meer informatie over de oproep is hier te vinden.

Terug naar overzicht