Nieuws

nov
19

Oproep ZonMw-programma Zwangerschap en geboorte II

ZonMw heeft een nieuwe oproep geopend binnen het programma Zwangerschap en geboorte II. De oproep betreft de 'ronde 2020-2021'.

Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis om daarmee bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid. Het programma bouwt voort op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma Zwangerschap en geboorte is ontwikkeld.

Het doel van de nu gepubliceerde oproep is om middels onderzoek bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid in het algemeen en aan het terugdringen van verschillen in de perinatale en maternale gezondheid in het bijzonder. Het onderzoek in deze oproep is gericht op drie programmalijnen, namelijk:

  • Preventie, gezondheidsbevordering;
  • Organisatie en kwaliteit van integrale geboortezorg;
  • Zorginterventies in integrale geboortezorg.


Binnen de subsidieronde is onderzoek mogelijk naar preventie en organisatie van zorg. Ook zijn er mogelijkheden voor implementatieonderzoek, follow-up onderzoek van effectief gebleken interventies en onderzoek naar ongewenste praktijkvariatie passend binnen de keten van integrale geboortezorg.

De hoofdaanvrager is werkzaam bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU-staatssteunrecht of een organisatie waar onderzoeksexpertise aanwezig is. Samenwerking met één of meerdere regionale consortia Zwangerschap en geboorte is verplicht.

Voor deze subsidieronde is in totaal € 3,2 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 500.000 per project. Er wordt gestreefd naar een mix van korter lopende projecten met snel resultaat (ongeveer twee jaar) en een aantal langer lopende projecten (maximaal vier jaar).

Aanvragen kunnen tot en met 9 februari 2021, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet, het aanvraagsysteem van ZonMw.

Meer informatie is te vinden op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/zwangerschap-en-geboorte-ronde-2020-2021-projectidee/

Terug naar overzicht