Nieuws

nov
19

Aanvragen Specifieke Uitkering (SPUK) voor gemeenten langer mogelijk

De uiterste indientermijn waarbinnen gemeenten en sportbedrijven een specifieke Uitkering (SPUK) kunnen aanvragen, wordt verlengd. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport de Tweede Kamer laten weten. De nieuwe deadline is 30 april 2019.

In een Kamerbrief schrijft Bruins, dat deze nieuwe uiterste indientermijn tot stand is gekomen na overleg met de gemeenten en sportbedrijven. De oorspronkelijke deadline was 30 november. Verschillende gemeenten lieten weten, niet in staat te kunnen zijn om een complete of correcte aanvraag in te dienen voor 1 december van dit jaar.

 

Vanaf 1 januari 2019 wordt de btw-sportvrijstelling verruimd. Hiermee vervalt, in de meeste gevallen, ook de mogelijkheid om btw te verrekenen. Dit leidt bij gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen tot een groot financieel nadeel. Om de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen te kunnen blijven stimuleren is de Regeling specifieke uitkering stimulering sport van kracht geworden.

Terug naar overzicht