Nieuws

nov
19

Aandacht voor mkb en administratielast in nieuwe INTERREG-programma’s NWE, NSR en Europe

Afgelopen zomer heeft Nederland getekend voor drie nieuwe Interreg-programma's: Norlth West Europe (NWE), North Sea Region (NSR) en Europe. Nadat de programma's zijn vastgesteld door de Europese Commissie kunnen de eerste call-for-proposals worden opengesteld. Naar verwachting zal dit plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2015.

Nieuw in de NWE- en NSR-programma’s is een two step approach voor het indienen van projecten. In de eerste stap wordt een beknopt projectvoorstel ingediend. Wordt dat goedgekeurd, dan wordt een volledig voorstel ingediend. De exacte procedure moet nog worden vastgesteld. In de Informatie-brochure INTERREG 2014-2020 vindt u al een globale beschrijving (Stappenplan indienen projectvoorstel) voor het indienen van uw projectvoorstel.

Om het administratieve proces te vereenvoudigen zijn een aantal maatregelen genomen. Aanvraagformulieren van verschillende INTERREG-programma’s zijn op elkaar afgestemd en kunnen straks digitaal worden ingediend. Ook de financiële administratie wordt gemakkelijker, met minder kostensoorten en kortere betaaltermijnen.

In oktober en november heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een drietal informatiebijeenkomsten georganiseerd. De presentaties van de dag in Groningen (28 oktober) zijn al beschikbaar. De impressies en presentaties van Eindhoven (6 november) en Arnhem (11 november) volgen nog.

Terug naar overzicht