Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
19

Gelderse JeugdZorg Awards 2012 uitgereikt

Op zaterdag 17 november 2012 zijn de jaarlijkse Gelderse JeugdZorg Awards uitgereikt. Winnaar in de categorie Vrijwillers werd Walter Giessen, voor zijn inzet bij het kindervakantiewerk in Doetinchem. Winnaar in de categorie Professionals werd Roderick Brenninkmeijer, directeur van de Orthopedagogische Studiebegeleiding in Nijmegen. De prijs bestaat uit een oorkonde, een beker en een bedrag van € 2.000,- dat mag worden besteed aan een jeugdzorgproject naar keuze.

Dit jaar zijn er 81 aanmeldingen binnengekomen voor 48 kandidaten. Hiervan zijn er zes door de jury geselecteerd: drie professionele hulpverleners en drie vrijwilligers. Het juryrapport is als document op de website te downloaden.

De Gelderse JeugdZorg Award is een initiatief van de Provincie Gelderland in samenwerking met Zorgbelang Gelderland. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan professionele of vrijwillige hulpverleners in Nederland. Jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of andere personen kunnen voor deze prijs een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award. De verkiezing van de jeugdzorgheld is een onderdeel van de Week van de Jeugdzorg.

Terug naar overzicht