Nieuws

okt
19

TheatertekstTalent Stipendium voor theaterauteurs weer aan te vragen

Het Cultuurfonds heeft verschillende stipendia, waarmee bijzonder talent kan worden beloond met een financiƫle toelage. Om het theater een impuls te geven, kunnen schrijvers tot en met 31 januari 2019 een TheaterTekstTalent Stipendium aanvragen. De ontvanger krijgt met het geldbedrag de gelegenheid zich zakelijk of inhoudelijk verder in het vakgebied te te verdiepen. Er kunnen bepaalde werken worden gerealiseerd, die anders financieel niet haalbaar was geweest.

Het TheatertekstTalent Stipendium bestaat uit twee bedragen: een bedrag van € 12.500, waarmee toneelschrijvers in staat worden gesteld een nieuw toneelstuk te schrijven en € 22.500 als startbijdrage voor de uitvoering van een geschreven stuk. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury. Dit is deels op basis van anonimiteit. Auteurs wordt daarom gevraagd, hun eigen naam niet te vermelden bij de synopsis en de uitgewerkte scène. Na een voorselectie mogen maximaal acht kandidaten in mei 2019 hun plan voor de jury presenteren. 

 

Het TheaterTekstTalent Stipendium wordt jaarlijks uitgereikt. Eerdere ontvangers waren onder meer Jannemieke Caspers, Elly Scheele en Koen Caris.

Terug naar overzicht