Nieuws

okt
19

Open Oproep voor ontwerpers: Salone del Mobile 2018

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een nieuwe Open Oproep uitgeschreven voor de Salone del Mobile 2018 in Milaan. Dit is een van de belangrijkste internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. Nederlandse ontwerpers kunnen tot en met 22 november 2017 een voorstel indienen voor een presentatie. Het budget voor de oproep bedraagt maximaal € 75.000.

Er kan een individuele presentatie aangevraagd worden, maar de voorkeur gaat uit naar voorstellen waarin bijzondere samenwerkingsvormen worden aangegaan of die gericht zijn op een groepspresentatie. Voor groepspresentaties kan een bedrag van maximaal € 10.000 per voorstel worden aangevraagd. Voor een presentatie waarbij een of twee ontwerpers/ontwerpstudio’s betrokken zijn, is de bijdrage ten hoogste € 5.000.

 

Het fonds wil de excellente kwaliteit van de Nederlandse ontwerpsector in Milaan te presenteren en de internationale reputatie van de Nederlandse creatieve industrie te versterken. Daarnaast heeft de ondersteuning als doel opgedane kennis en ervaringen te delen en relevante internationale relaties tussen partijen op te bouwen en te onderhouden. Het fonds maakt een selectie van voorstellen waarin de presentatie zich weet te onderscheiden in artistieke kwaliteit, presentatievorm en strategie.


De subsidies worden verstrekt uit de middelen van het Programma Internationalisering Ontwerpdisciplines.

Terug naar overzicht