Nieuws

okt
19

Topsector Water publiceert prioritaire landenlijst voor 2016 voor uitgaande- in inkomende economische missies

Het Kernteam van de Topsector water heeft voor 2016 een nieuwe lijst van prioritaire landen samengesteld. Op basis van input uit de sector en de prioritaire landenlijst van 2015 heeft het kernteam export & promotie een nieuwe lijst van prioritaire landen voor 2016 opgesteld. Uit de nieuwe lijst blijkt dat de focus op Europa versterkt wordt.  
 
De lijst is ingedeeld in categorie A, B en C landen. Ten opzichte van 2015 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

In categorie A is nadrukkelijker een marktgericht focus aangebracht. De A-categorie bestaat nu uit 9 prioritaire landen. Indonesië krijgt verreweg de meeste prioriteit: Duitsland, India en vooral Kazachstan zijn interessante nieuwkomers;
De lijst van categorie b-landen is langer geworden. Bangladesh, Brazilië, Mozambique, Turkije en Vietnam zijn gedegradeerd tot categorie B-landen. Canada, Filipijnen en Mexico zijn gepromoveerd tot B-landen. Egypte, Ethiopië, Italië en Iran zijn nieuwkomers;
In categorie C is Portugal nieuwkomer in de groep. Myanmar, Rusland en Thailand zijn gedegradeerd uit respectievelijk de A- en B categorie.

In zijn blog legt William van Niekerk, voorzitter van het Kernteam, uit hoe de lijst tot stand kwam en licht hij toe wat de Topsector Water er gaat doen. 

Terug naar overzicht