Nieuws

okt
19

Science & Technology Corporation winnaar van de Veiligheid Innovatie Competitie 2015

Met de Cardio Acces Key wint Science & Technology Corporation de VIC2015. De Veiligheid Innovatie Competitie 2015, met als thema 'Slimme toegangscontrole', leverde 70 belangstellende MKB’ers op. Uiteindelijk werden er 21 voorstellen ingediend. S[&]T Corporation gaat de prijs, een contract ter waarde van € 200.000, gebruiken om het idee van de Cardio Acces Key nader uit te werken. De ‘sleutel’ werkt met de eigen hartslag als uniek kenmerk.  
 
Ubiqu Access BV eindigde op de tweede plaats, met een slimme toepassing van de telefoon als universele en unieke sleutel. De derde plaats was voor ViNotion met een slim camerasysteem waarmee voertuigen simpel, ook zonder de kentekengegeven, te identificeren zijn.
 
De Veiligheids Innovatie Competentie (VIC) heeft als doel innovatie in Nederland te stimuleren door financiële middelen beschikbaar te stellen voor innovatieve ideeën. De VIC wil in het bijzonder de innovatie bij het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) stimuleren, door het tegemoetkomen in financieren van ontwikkeling. De VIC wordt georganiseerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de afdeling PbK&I van het Ministerie van Defensie.

Terug naar overzicht