Nieuws

okt
19

Oproep voor nieuwe editie dramareeks One Night Stand

Tot en met 14 december 2015 kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor een nieuwe editie van de reeks One Night Stand. Dit filmprogramma bestaat uit een samenwerking tussen de NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Filmfonds en het CoBO, waarmee zij zich sterk willen maken voor de ontwikkeling van film- en televisietalent. One Night Stand is een dramareeks, die bestaat uit zes tv-films van 45 minuten. Producenten, filmregisseurs en scenaristen kunnen hiervoor hun filmprojecten indienen. 
One Night Stand heeft dit jaar een licht gewijzigde opzet ten opzichte van eerdere jaren. Er is namelijk geen thema vastgesteld, en ook worden makers en producenten nadrukkelijk uitgenodigd zich gezamenlijk als team aan te melden. Er wordt gezocht naar toegankelijke, krachtig vertelde verhalen met een grote cinematografische kwaliteit, geworteld in de hedendaagse samenleving. De films worden uitgezonden op NPO 3, met als primaire doelgroep kijkers tussen de 20 en 34 jaar. Twaalf projecten zullen worden geselecteerd en ontwikkeld, waarvan uiteindelijk zes films worden geproduceerd.
 
Een filmplan moet gerealiseerd kunnen worden voor een productiebudget van maximaal € 264.000 per film. De uitslag van de selectieprocedure wordt half maart 2016 bekendgemaakt. De teams moeten na selectie volledig beschikbaar zijn in de periode van maart tot en met oktober 2016, voor de ontwikkeling van treatments en scenario’s. Regisseurs dienen tevens beschikbaar te zijn voor de productieperiode, die loopt van januari tot en met augustus 2017. Voor deze editie van One Night Stand is een première tijdens het Nederlands Film Festival 2017 voorzien en zullen de films later in het jaar op televisie worden uitgezonden. Mogelijk krijgen ze voor die tijd een roulatie in de bioscoop.

Terug naar overzicht