Nieuws

okt
19

Eurostars programma leidt tot innovatie groei binnen MKB

Het Eurostars Joint Programme 2008-2013 is geëvalueerd door de Europese Commissie. De commissie concludeert dat het programma de groei van de deelnemende MKB’s heeft bevorderd en de innovatieve productie is toegenomen. Wel werd vastgesteld dat de bestuurlijke implementatie verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld door de regelingen rondom de financiering van het Eurostars-programma beter te harmoniseren.  
 
De evaluatie was een voorwaarde voor het opzetten van het programma, evenals de tussenevaluatie die in 2010 werd gepresenteerd. Inmiddels is de opvolger van start gegaan. Het Eurostars-2 joint programme loopt tot 2020.
 
Eurostars is een Europees innovatieprogramma en onderdeel van Eureka. Het doel is marktgerichte R&D projecten te financieren, waarin het MKB een belangrijke rol speelt. Eurostars is bedoeld voor MKB-bedrijven die meer dan 10% van hun omzet besteden aan R&D. De subsidie kan worden ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe diensten, producten en processen. Eurostars landen met een nationaal budget zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Zuid-Korea. Eurostars landen zonder nationaal budget zijn: Estland, Griekenland, Italië, Portugal en Slovenië.

Terug naar overzicht